De site is net ververst!

Column Wraakfestival
Marcel start met column voor Ontbijtradio
‘VERRECK & PLEIJSIER TERUG OP ZONDAGMIDDAG!’
EINDEJAARS CONFERENCE OP YORIN FM
SLAAP!, column Spijkers met koppen
MARCEL IN ‘KIEST U MAAR’ (KRO)
COLUMN TOP 2000 Margo & Marcel getrouwd!
seizoen 05-06
nieuwe website www.paulpleijsier.nl ZomerSpijkers
Marcel op reis
oudejaarsconference op Yorin FM
Propia Cures, *I.M. Theo van Gogh*
Klaar voor de start
Liedtekst: '15 miljoen mensen's
Hoe zal ik het de stad vertellen
Interview nwe Revu
Stenders Vroeg
S1ngle Magazine
Lofrede genomineerden Librisprijs
nieuwe cd jaaroverzicht 2002 columns (Stenders)
Boek
Marcel op het NOS-JOURNAAL
Marcel in verkiezingsland
cd 'Van Mars'
Spijkers met koppen
Metro
Voorstelling
 


WWW.MARCELVERRECK.NL IN DE LUCHT!
Onder www.marcelverreck.nl is deze website nu overal ter wereld op te vragen. (Maar ja, dat wist je natuurlijk al, anders zou je dit niet lezen.) Er zal gestaag gewerkt worden aan het uitbouwen van de site. Het archief gaat gevuld worden, er komen wellicht beeld -en geluidsfragmenten en er is altijd verse aanvoer van nieuwe columns, oneliners en ander materiaal. Vragen, opmerkingen of andere reacties zijn altijd welkom in het gastenboek of per e-mail (info@marcelverreck.nl).

MARCEL START MET COLUMN VOOR ONTBIJTRADIO

Vanaf vrijdag 21 april zal ik mijn wekelijkse aktuele column laten horen in het VARA-radioprogramma ‘Ontbijtradio’ (op Radio 2, iedere werkdag tussen 6.00 en 9.00 uur). Mijn column zal iedere vrijdag te beluisteren zijn rond kwart voor negen. En de tekst is uiteraard op deze plek na te lezen.
(20-04-06)

COLUMN OP WRAAKFESTIVAL

Voor het Urban Myth Festival, dat op 25 en 26 maart in de Stadsschouwburg te Amsterdam werd gehouden schreef ik de volgende column, die ik natuurlijk ook ter plekke uitsprak. Het thema is WRAAK.
(5-5-06)

MARCEL VERRECK OP 23-12 MET EINDEJAARSCONFERENCE OP YORIN FM

Ook dit jaar zal Marcel Verreck, columnist van het Yorin FM-programma 'Stenders Vroeg Op' een eindejaarsconférence verzorgen. Columnsgewijs zullen de vier grote thema's van 2005 worden behandeld: 1. Sex & Andere Sporten, 2. Dood & Afscheid, 3.Talpa & Andere Rampen en 4. Hoe leggen we Nederland in het Buitenland uit?
Samen met gitaarheld Paul Pleijsier worden daarbij toepasselijke liederen ten gehore gebracht en onze MP 'JP Balkenende' zal commentaar leveren. A.s. vrijdag 23 december, tussen 08.00 en 10.00 uur bij Stenders Vroeg op Yorin FM.
Klik hier voor de conference. (23-12-05)

MARGO EN MARCEL GETROUWD!
Op 2 september 2005 zijn Margo en Marcel te Wassenaar in het bijzijn van familie en vele vrienden in het huwelijk getreden. Het was een prachtige, zonnige en liefdevolle dag. Meer foto’s volgen nog, alsmede een uitgebreid verslag. Hier alvast enige hoogtepunten.

Nog meer foto’s zijn te zien op www.eengelukkigkind.nl








(29-06-2005) naar boven

WAT GAAT MARCEL VERRECK DOEN IN HET SEIZOEN ’05-’06?
Ook dit seizoen kom ik niet met een nieuw theaterprogramma, maar zal wel hier en daar losse optredens verzorgen. De Stenders Vroeg Op-column blijft iedere donderdag op Yorin FM te horen. In de maand oktober ben ik actief tijdens de Rood-show ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de VARA. Op vijf plaatsen in het land (1 oktober: Hoorn, 8 oktober: Leiden, 15 oktober: Leeuwarden, 22 oktober: Arnhem, 29 oktober: Eindhoven) geef ik een Masterclass cabaret voor jong (15 tot 18 jaar) cabarettalent. Ook presenteer ik een aantal malen VARA’s Kinderen voor Kinderen Songfestival/Meezingshow.
In de maand november zal ik in de Kleine Zaal van Theater Bellevue te Amsterdam op vier zondagmiddagen (6, 13, 20 en 27 november) onder de titel ‘Verreck Zondagmiddag’ een matinee verzorgen met actueel cabaret en interviews met gasten uit de wereld van de literatuur, het theater en de muziek. We beginnen om half 5 en de show duurt naar verwachting een dik uur. (Dus wie naar het voetballen wil kijken is op tijd thuis).
Voorts wordt de laatste hand gelegd aan mijn tweede boek, getiteld ‘Grote Jongen’, dat waarschijnlijk in het voorjaar zal verschijnen. Ook staat er rond de jaarwisseling weer een reis gepland, ditmaal naar Zuid-Amerika. Kortom, er is genoeg te doen. En van elke nieuwe ontwikkeling zal op www.marcelverreck.nl verslag gedaan worden.
[30-9-05] naar boven

MARCEL IN ‘KIEST U MAAR’ (KRO)
Zondagavond 6 november a.s. 23.15 uur (Net 1) is Marcel samen met Vincent Bijlo te gast in het KRO-programma ‘Kiest u maar’ over morele dilemma’s, gepresenteerd door Wilfred Kemp. Marcel en Vincent strijden tegen de politici Bibi de Vries (VVD) en Mat Herben(LPF). (Wie zouden dat nou winnen?)
[3-11-05] naar boven





‘VERRECK & PLEIJSIER TERUG OP ZONDAGMIDDAG!’
Wegens groot succes zullen Marcel Verreck en Paul Pleijsier ook in februari en maart weer een achttal afleveringen verzorgen van ‘Verreck Zondagmiddag’. De eerste vier voorstellingen leverden hilarische zondagmiddagen op met spetterende optredens van o.a Vincent Bijlo, Hans Sibbel, Tommy Wieringa, Stijn Aerden, coming star Stevie Ann en natuurlijk de one and only Patrick van den Hanenberg.

In ‘Verreck Zondagmiddag’ helpen Verreck en Pleijsier u op ontspannen wijze door de donkere koude winterzondagen. Marcel neemt op eigen wijze de actualiteit door en interviewt bijzondere mensen uit het muzikale, het theatrale, het literaire en het gewone leven. Zang, dans en voordracht zijn daarbij niet uitgesloten, Paul heeft de muzikale leiding en voorts is er –niet onbelangrijk- een keur aan zondagmiddagdranken. Klein Bellevue heeft niet voor niets een bar. Aanvang: half vijf, dus wie dat wil is ruim voor het voetbal weer thuis.

Op 5, 12, 19 en 26 februari. En op 5, 12, 19 en 26 maart. Theater Bellevue, Kleine Zaal, Leidsekade 90, Amsterdam. Reserveren: 020-5305301, www.theaterbellevue.nl
De toegangsprijs is slechts € 5!

Let op!!!!
Op zondag 26 maart a.s. is het Ladies Day! We ontvangen Tatjana van Zanten, schrijfster van het hoogst aktuele boek ‘Een man voor mijn moeder’, de prachtige zangeres/cabaretičre Renee van Bavel en de dames Bodil de la Parra en Wimie Wilhelm, die komen vertellen over hun hilarische tragi-komedie ‘Slangenvel’.

P.S. De kans is zeer groot dat ‘Verreck Zondagmiddag’ vanaf oktober weer in Theater Bellevue te zien is.(Maar dat is pas over een hele tijd, dus kom nu alvast!) [23-02-06] naar boven

WAT GAAT MARCEL VERRECK DOEN IN ‘04-’05?
Ook dit seizoen zal ik niet met een theatershow door het land reizen. Wel zijn er af en toe gastoptredens (o.a. in de ‘Open Dichtshow’ van Jan Pieterse en Frank van Pamelen, Nijverdal, 15 april a.s.) en ben ik vanaf half maart beschikbaar voor speciale voorstellingen. Tot die tijd ben ik namelijk met mijn geliefde op wereldreis. Thailand, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en de V.S. zullen worden aangedaan. Een verslag van mijn belevenissen is te lezen op deze website onder het kopje Marcel Op Reis. Voorts zal ik via mijn radiocolumn in Stenders Vroeg Op (Yorin FM, donderdag, rond kwart voor 9) het thuisfront regelmatig op de hoogte houden. Het afgelopen jaar heb ik benut om mijn nieuwe roman ‘Grote Jongen’ te schrijven, die naar het zich laat aanzien, in het voorjaar voltooid zal worden en in het najaar bij uitgeverij Vassallucci zal uitkomen. Nieuwe theaterinitiatieven voor het volgend seizoen worden ontwikkeld en ook op CD en DVD-gebied valt iets te verwachten. Maar vooraleerst wens ik iedereen een gezond en gelukkig 2005 toe!
(16-12-2004) naar boven

MARCEL VERRECK MET OUDEJAARSCONFERENCE OP YORIN FM
Marcel Verreck, vaste radiocolumnist van het programma ‘Stenders Vroeg Op’ (Yorin FM) zal op vrijdag 17 december a.s. tussen 8.00 en 9.00 uur een radio-oudejaarsconférence verzorgen. Medewerking verlenen o.a. ‘premier Balkenende’ en natuurlijk Rob Stenders en zijn crew. Grote thema’s die aan bod komen zijn: Sex, Sport, de Dood en de Toestand van het Land.
(16-12-2004) naar boven

MARCEL'S STENDERSCOLUMNS NU OP YORIN FM
Het ochtendprogramma van Rob Stenders is vanaf 14-6-'04 te horen op Yorin FM (kijk op de bijbehorende website www.yorinfm.nl voor de juiste frequentie). Iedere donderdag rond kwart voor negen zal mijn column te horen zijn. (En in bijzondere situaties, zoals het EK, ook op andere dagen). Uiteraard zijn de columns op de pagina Column/radio terug te lezen.
(14-06-2004) naar boven

MARCEL PRESENTEERT NIEUWE SERIE 'ZOMERSPIJKERS'
Vanaf zaterdag 2 juli (Radio 2, 12.00-14.00 uur) zal ik tien weken lang VARA's Zomerspijkers presenteren. Het is inmiddels al weer het vierde jaar dat ik deze eervolle taak mag vervullen. Ik zal met de volgende coryfeeën praten over hun favoriete muziek: Cor Bakker (2 juli), Rob Stenders (9 juli), Rob de Nijs (16 juli), Wende Snijders (23 juli), Wilfried de Jong (30 juli), Erik de Jong alias Spinvis (6 augustus), Joost Prinsen (13 augustus), Angela Groothuizen (20 augustus), Jack Poels (27 augustus) en Henk Hofstede (3 september) . Voor meer informatie, kijk op www.vara.nl. Lees bovendien het artikeltje ‘Zomerfavorieten’ dat ik voor VARA TV-Magazine schreef.
(30-6-05) naar boven

MARCEL HERSCHRIJFT 15 MILJOEN MENSEN
In opdracht van NCRV's Eén op de middag (vrijdag 30 april, 14.00-17.00 uur) herschreef ik de uit 1996 daterende hit '15 miljoen mensen' van Fluitsma & Van Tijn (tekst: Frank Pels). Lees hier de nieuwe tekst '16 miljoen mensen' alsmede diverse varianten daarop vanuit verschillende invalshoeken.

MARCEL SCHRIJFT TEKST VOOR BOUDEWIJN DE GROOT
Voor de schitterende nieuwe CD 'Het eiland in de verte' van Boudewijn de Groot, die op 20 februari verschijnt, heb ik een tekst mogen schrijven. Hoe zal ik het de stad vertellen werd door Boudewijn van stuwende muziek voorzien. Andere teksten werden geschreven door (uiteraard) Lennaert Nijgh, Freek de Jonge en Jan Rot. (20-2-2004) naar boven

LEVE 2004! MOOIE DINGEN OP KOMST!
Alle bezoekers van www.marcelverreck wens ik een fantastisch, liefdevol en gezond 2004. Dat het met jullie net zo goed mag gaan als met mij! Blijf de site hitten, de aanvoer van nieuw materiaal zal niet stagneren. Wel heb ik inmiddels mijn laatste Metro-column geschreven. Dit stukje spreekt voor zich. Lees ook 'HALLO, IK BEN DE HOOFDPRIJS!' het grote interview over het jaar 2003 dat Nieuwe Revu in het eerste nummer van het nieuwe jaar met mij had. Verder schrijf ik verder aan mijn eerste roman, blijf mijn columns in de microfoon van Stenders Vroeg brullen, ben sinds enige maanden columnist van S1NGLE MAGAZINE en zal jullie het komend jaar blijven verrassen met allerhande nieuwe initiatieven. En reageer, als je wilt, via het het gastenboek of via info@marcelverreck.nl.
(1-1-2004) naar boven

KLAAR VOOR DE START (SBS 6) VANAF 6 DECEMBER OM HALF 7
De sportkwis 'Klaar voor de start' (SBS 6), waaraan ik als teamcaptain deelneem, zal vanaf 6 december worden uitgezonden om half 7. (In plaats van half 8). In de uitzending van 6 december behalve Victor Reinier als presentator en Horace Cohen als mede-teamcaptain, in het panel voormalig hockey-international Margje Teeuwen (tevens gemalin van mijn vriend Rob Stenders) en autocoureur Tom Coronel. In de uitdaging gaat Horace tennissen met Jacco Eltingh en mag ik kleiduivenschieten met Eric Swinkels.
(4-12-03) naar boven


WAT GAAT MARCEL VERRECK DOEN?
In het seizoen 2003-2004 zal ik niet optreden met een (nieuwe) cabaretshow. Er staat een 'sabbatical year' op het programma. Na 16 jaar toeren en 10 voorstellingen voelt het goed om eens even afstand te nemen en inspiratie op te doen voor nieuwe mooie dingen. Ook zal ik mijn bezigheden voor het cabaret van het radio-programma 'Spijkers met koppen' beëindigen.
Voor hetzelfde programma presenteer ik ook deze zomer vanaf 5 juli 'Zomerspijkers', een reeks van 10 interviews waarin bekende muzikale Nederlanders hun favoriete muziek laten horen. Met mijn columns voor Stenders Vroeg (op 3FM) en in het dagblad Metro zal ik gewoon doorgaan.
Verder koester ik de wens in het komend jaar de roman te schrijven, die reeds op de achterflap van mijn literaire debuut Een Wondermiddel (lees de column die Dolf Jansen erover schreef) werd aangekondigd. Van andere aktiviteiten zal ik op www.marcelverreck melding blijven maken. Iedereen een fijne zomer gewenst. Blijf deze site bezoeken!
(30-06-03) naar boven

'VIND HET, KOOP HET (STEEL HET), LEES HET' (Dolf Jansen over 'Een Wondermiddel'.
Mijn goede collega Dolf Jansen besteedde in zijn column in AD Magazine op 14 juni jl. aandacht aan mijn literaire debuut 'Een Wondermiddel' (ook ideale vakantieliteratuur zeg ik er maar even onbescheiden bij.) Lees zijn relaas. Meer over 'Een Wondermiddel' elders op deze pagina.
(30-06-03) naar boven

MARCEL VERRECK OP HERHALING IN HEREXAMEN (23-6-03)
Samen met Cindy Pieterse en Frank van Pamelen ben ik op 23 juni a.s. te zien in een herhaling van een aflevering van VARA's Herexamen. (Nederland 3, aanvang rond 20.45 uur). Wij trekken ten strijde tegen een drietal 3FM-diskjockeys, je zou dus zeggen: de uitslag laat zich raden...
(22-06-03) naar boven

MARCEL VERRECK PRESENTEERT OOK DIT JAAR 'ZOMERSPIJKERS'
Ook deze zomer zal ik tien zaterdagen van 12.00 tot 14.00 uur op Radio 2 te horen zijn als presentator van VARA's 'Zomerspijkers'. Bekende muzikale Nederlanders laten daarin hun favoriete muziek horen en lichten hun keuze toe. Ik zal gastheer zijn van:
Huub van der Lubbe (5 juli), Trijntje Oosterhuis (12 juli), de gebroeders Bolland (19 juli), Frits Lambrechts (26 juli), Henkjan 'Idols' Smits (2 augustus), Loïs Lane (9 augustus), Cornald Maas (16 augustus) , Leoni Jansen (23 augustus), Jan en Kris De Smet (van 'De Nieuwe Snaar', 30 augustus) en Frederique Spigt (6 september).
Lees ook het artikel dat ik over 'Zomerspijkers' schreef in de VARA-gids en raadpleeg het interview op www.vara.nl/radio.
(30-06-03) naar boven

MARCEL VERRECK SPREEKT LOFREDE UIT BIJ LIBRISPRIJS
Op woensdag 7 mei jl. heb ik in het Amsterdamse Park Plaza een uiteraard zelfgeschreven lofrede uitgesproken op de zes genomineerde auteurs voor de Libris Literatuurprijs 2003: Abdelkader Benali (hij won!), Marek van der Jagt, Oek de Jong, Rob van der Linden, Doeschka Meijsing en Allard Schröder. Hier de tekst van de lofrede, die in drie delen werd voorgedragen.
(8-5-03) naar boven


NIEUWE CD VAN MARCEL VERRECK:
JAAROVERZICHT 2002 IN STENDERS VROEG-COLUMNS !

Onder de voor de hand liggende titel WAAR BEN IK IN GODSNAAM TERECHT GEKOMEN...?! heeft BMG Nederland in samenwerking met de VARA een nieuwe CD met columns van Marcel Verreck op de markt gebracht. In 15 hilarische columns uit het radio-programma Strenders Vroeg trekt het bizarre jaar 2002 aan de luisteraar voorbij. Geen terugblik, maar juist momentopnames, die een verbijsterend geheel vormen. Ruim 66 minuten turbo-humor. Hier volgt alvast een opsomming van de 'nummers'.

De CD, zoals gebruikelijk prachtig vormgegeven door mijn vriend Nico Joosting Bunk van Artnic in Deventer, is voor een bedrag rond de tien euro verkrijgbaar in alle platenzaken, bij mijn optredens en ook door hem te bestellen via www.marcelverreck.nl.
Of beter nog: maak € 13 (inclusief verzendkosten) over op Postbanknummer 4161518 t.n.v. M.P.F. Verreck te Amsterdam o.v.v. CD 'Waar ben ik...'. Hij wordt dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

EEN WONDERMIDDEL BELEEFT TWEEDE DRUK!
Mijn literaire debuut 'Een Wondermiddel', uitgegeven bij Vassallucci in Amsterdam, is inmiddels aan zijn tweede druk toe. Het boek is verkrijgbaar dan wel bestelbaar bij iedere boekhandel, maar kan ook bij een van de voorstellingen van 'Met haar' voor een verwaarloosbaar bedrag (€ 10) worden aangeschaft. Als extra service is er bij deze tweede druk iets meer lijm aan de kaft toegevoegd, zodat ongewenste losbladigheid uit den boze is.
(13-1-03) naar boven

MARCEL VERRECK VOLTOOIT MONSTERRIT
De promotietreinreis voor mijn literaire debuut 'Een Wondermiddel' die ik op 12 augustus langs alle provinciehoofdsteden en Rotterdam en Amsterdam heb ondernomen (zie het bericht hieronder) is een groot succes geworden. Allereerst omdat wij (de crew en ik) het overleefd hebben, maar vooral ook omdat de NS, binnen ons gezelschap vertegenwoordigd door de meer dan fidele Paul Kleppe, er tot ieders verbijstering in slaagden tijdens het meer dan 1000 kilometer lange traject in totaal 0 seconden vertraging te veroorzaken. Tientallen reizigers heb ik mogen voorlezen en buitengewoon veel pers was daar getuige van. We telden op de dag zelf zo'n 25 'perskontakten', regionale en landelijke kranten, televisie en radio. Een prachtig overzicht van alle persstemmen alsmede een aantal onthullende foto's vind je op www.vassallucci.nl.
(19-8-02) naar boven

'EEN WONDERMIDDEL' IN DE TREIN!
Marcel Verreck publiceert zijn LITERAIRE DEBUUT 'EEN WONDERMIDDEL en toert op MAANDAG 12 AUGUSTUS voorlezend met de TREIN door Nederland !

Maandag 12 augustus 2002 wordt een historische dag in de geschiedenis van de Nederlandse Letteren èn in de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen! Op maandag 12 augustus presenteer ik mijn literaire debuut 'Een wondermiddel'. Als nieuwbakken auteur zal ik voor deze gelegenheid in één dag per trein àlle Nederlandse provinciehoofdsteden plus Rotterdam en Amsterdam aandoen.

Tijdens de monsterrit van meer dan 1000 kilometer, lees ik de treinreizigers voor uit mijn debuut en zing ik desgewenst liedjes van mijn nieuwste cd Van Mars.
's Morgens in alle vroegte (om 06:54 uur) vangt de reis aan in Middelburg en via Den Bosch, Maastricht, Arnhem, Zwolle, Assen, Groningen, Leeuwarden, Lelystad, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Haarlem bereik ik tegen middernacht Amsterdam. Het exacte reisschema vind je onderaan dit bericht. Je ziet dat er enige tientallen malen overgestapt moet worden, maar zowel de NS als ikzelf zijn ervan overtuigd dat dit geen enkel probleem oplevert. Fotograaf Klaas Fopma, camera-man Cees van Soelen zullen mij begeleiden, alsmede medewerkers van mijn uitgeverij en vertegenwoordigers van de diverse media.

De Nederlandse Spoorwegen zijn sinds vorig jaar sponsor van het CPNB en stimuleren het (voor)lezen in de trein.
Meer informatie vind je op: www.tijdvoorlezen.nl. Ik onderneem deze trein-aktie omdat ik, zijnde treinleifhebber, vanaf het eerste uur columnist van de treinkrant Metro ben en ook altijd veel respons van treinreizigers krijg, bijvoorbeeld op info@marcelverreck.nl.

'Een wondermiddel' is, zoals gezegd, mijn literaire debuut. De man die de verhalen vertelt in Een wondermiddel is een gretige verteller, een zelfbenoemde Sheherazade. Verhalen over familie, de buurt, verre en nabije reizen, het koningshuis en de tragiek van de welvaart, kortom, duizend-en-een haarscherpe, hilarische en gevoelige observaties over een leven in dit tijdsgewricht trekken aan de lezer voorbij.
Het is een bundel fijne (voor)leesstukjes én een van verhalen bolstaande, slapeloze liefdesgeschiedenis. Want wie vertelt, blijft eeuwenlang de held. Het boek telt 160 bladzijden, is uitgegeven bij uitgeverij Vassallucci te Amsterdam (zie ook www.vassallucci.nl) en is vanaf nu overal in Nederland te verkrijgen. Ik hoop je maandag ergens in Nederland in de trein te treffen, Zie het onderstaande schema.

naar boven

MARCEL VERRECK OP HET NOS-JOURNAAL VAN 17 AUGUSTUS OVER HITTE EN VOCHT
Zaterdagochtend 17 augustus werd ik door het NOS-journaal uit mijn bed gebeld met het verzoek een column te schrijven over het gedrag van de Nederlander in tropische omstandigheden. Het weer van die dag gaf daartoe alle aanleiding. Met verslaggever Wouter Kurpershoek nam ik vervolgens op het Frederiksplein deze tekst op, door de Journaalredactie van toepasselijke beelden voorzien.
(19-8-02) naar boven

DE CD 'VAN MARS' IS KLAAR !!!!!
BOEKJE MET LIEDTEKSTEN TE DOWNLOADEN VAN WWW.MARCELVERRECK.NL !!!

Vanwege ons streven naar perfectie heeft het iets langer geduurd, maar nu is het dan zover: De liedjes-CD 'Van Mars' is klaar !!!
En hij overtreft alle verwachtingen.
In schitterende, verrassende arrangementen van Boele Weemhoff en Tim Klaasse komen de volgende liedjes voorbij:

  • De Boom bij Schiphol
  • De rust der dingen
  • Half november, Zierikzee
  • Het wonderland
  • Iedereen heeft een kind
  • Even vliegen
  • Blijf daar staan
  • Antwerpen, stadspark
  • Blijven lachen
  • Door de stad
  • In de ballon
  • Zeilen zonder wind
  • Scheveningen in de mist
  • Het licht van de maan
Het klinkt allemaal geweldig (de beste muzikanten hebben meegewerkt) en de CD ziet er prachtig uit (de CD-hoes is werkelijk uniek!).
Binnenkort zal 'Van Mars' in de winkels te krijgen zijn voor een prijs rond de 20 euro.

Maar voor jullie, Trouwe Bezoekers Van de Site & Belangstellenden Van Het Eerste Uur, geldt een maand lang het volgende aanbod:
Maak 18,- euro over op Postbankrekening 4161518 t.n.v. M.P.F. Verreck, Amsterdam en je krijgt de CD 'Van Mars' zo spoedig mogelijk zonder extra kosten thuisgestuurd.
Vermeld behalve CD 'Van Mars' vooral ook naam en adres.
(Het is het handigste om dit nu onmiddellijk te doen)

Voor vragen en extra bestellingen kun je een mailtje sturen naar: info@marcelverreck.nl Volg ook de mededelingen op www.marcelverreck.nl

Vanaf deze website kun je vanaf nu ook de liedteksten downloaden. Ze zijn schitterend vormgegeven in een zelf te printen boekje, dat in het CD-hoesje bewaard kan worden.
Click de knop CD aan en volg de aanwijzingen. Bestel de CD ' Van Mars' dus nu!
Je zal er geen spijt van krijgen!
Heel veel luisterplezier!
(6-4-02) naar boven

MARCEL VERRECK ACTIEF IN VERKIEZINGSLAND

Vanaf vrijdag 22 maart zal Marcel Verreck zijn politieke column in NCRV'S 1 op de middag gedurende de verkiezingstijd 9 weken lang weer hernemen. De teksten van de columns zullen uiteraard ook op www.marcelverreck.nl te lezen zijn en wel op de pagina Column/radio.

Paul Pleijsier zal Marcel Verreck begeleiden in een satirische bijdrage aan 'Nederland kiest!' op dinsdag 7 mei op TV 3 tussen 22.15 en 23.15 uur.

Op 15 mei (verkiezingsavond) zal Marcel Verreck meewerken aan de verkiezingsuitzending van RTL-TV.

Wegens de moord op Pim Fortuyn zijn beide optredens echter afgelast.

Voor verdere activiteiten in mei zie de agenda onderaan deze pagina.
Op de fraaie site www.janmarijnissen.nl van de gelijknamige SP-voorman vind je onder het kopje 'janboel' een tweetal columns (in audio), waaronder één 'lofzang' die ik ooit voor de NCRV-radio over hem uitsprak. (04-5-02) naar boven


MARCEL VERRECK MET SPIJKERS IN GRONINGEN
Zaterdag 6 april 2002 was ik met het radio programma 'Spijkers met Koppen' in de Oosterpoort te Groningen. Hier ben ik met v.l.n.r. Nico van der Knaap, Maaike Martens en Jochem Myjer in actie tijdens het vertolken van onze Phone-in sketch. Meer teksten uit 'Spijkers met Koppen' op de pagina column/radio. Zoals bijvoorbeeld: BN'ers, In de natuur, De 0,1% niet onbenulligdheid van mijn dag, Lonely at the top, Harry & de Dood, Prins Bernhard bedankt!, Weer! en Prins Claus, tragisch gemaal, de column die ik op 12 oktober jl in 'Spijkers met Koppen' voorlas.
(23-11-'03) naar boven

LEVE 2002! E-MAILADRES MARCEL.VERRECK@PS.NL OPGEHEVEN!
Allereerst wens ik iedereen een gelukkig en vruchtbaar nieuw jaar. Er komt wat mij betreft weer veel moois aan. (De CD! Het Boek! De Voorstellingen! De Columns!) Blijf dus www.marcelverreck.nl hitten en raadpleeg in ieder geval de agenda van februari, onderaan deze pagina. Voorts: mijn e-mailadres marcel.verreck@ps.nl (dat ik o.a. ooit in Metro vermeldde) is opgeheven. Het nieuwe adres is info@marcelverreck.nl. Mocht je mij tussen 14 en 31 december op het oude adres een mailtje hebben gestuurd, dan heb ik dat niet ontvangen en dus ook niet kunnen beantwoorden. Stuur het dan opnieuw naar info@marcelverreck.nl, hét e-mail-adres voor 2002 en volgende jaren. En je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
(9-1-2002) naar boven

WAAR IS MARCEL DEZE WEEK IN GODSNAAM TERECHTGEKOMEN?

Nieuwe columns STENDERS VROEG nu op de site.
wekelijkse columns voor Stenders Vroeg (op donderdagochtend tussen half 9 en 9) staan niet alleen op www.marcelverreck.nl, maar ook onder het knopje 'Columns' op de website van 'Stenders Vroeg' (zie pagina Links)
(26-09-2002) naar boven


COLUMNS S1NGLE MAGAZINE
Sinds kort ben ik columnist van het nieuwe tijdschrift S1NGLE MAGAZINE. De stukjes zijn hier na te lezen.
(7-01-2004) naar boven


COLUMNS METRO
Precies 100 columns schreef ik voor de treinkrant Metro. Hier kun je ze allemaal nog een keer nalezen.
(30-12-2003) naar boven

COLUMNS MARCEL VERRECK OP NETSTER.NL IN REAL AUDIO.
Een drietal van mijn columns is nu te beluisteren op www.netster.nl/cabaret/. Binnenkort zullen dat er meer zijn. En deze site biedt nog meer radiofonische verrassingen.
(19-8-02) naar boven

CD 'VAN MARS' NET NIET ONDER DE KERSTBOOM !
Allereerst alvast hele fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor 2002. De serie optredens in Theater Bellevue was een groot succes: uitverkochte avonden met de geweldige band als toetje. Helaas is het ons niet gelukt de CD helemaal afgemixed te krijgen. Hij zal nu half januari verschijnen, maar jullie kunnen hem wel alvast bestellen via info@marcelverreck.nl. Hij wordt echt heel mooi. Aan het begin van het nieuwe jaar kom ik met meer nieuws en de definitieve agenda voor januari. Wel meld ik alvast dat ik op 5 januari in theater Diligentia in mijn 'hometown'Den Haag zal optreden. Grijp die kans aan om te kijken, want al op 23 januari a.s. zal 'Van Mars' in Amstelveen zijn laatste voorstelling beleven.
(18-12-'01) naar boven

DECEMBER: FEEST OP DE SITE! PAK DE GESCHENKEN UIT! NU GRATIS CD-BOEKJE !
Excuses voor mijn wat late updating, maar ik had het onwaarschijnlijk druk. Met veel optredens, columns en andere verplichtingen, maar vooral met het opnemen van de liedjes-CD 'Van Mars'. Die dreigt echt schitterend te worden. Lees hieronder over dit projekt, hoe je gratis het bijbehorende boekje met liedteksten van de site kan downloaden, maar geniet ook van alle nieuwe columns. In de maand november is het aantal bezoekers van www.marcelverreck.nl wederom enorm gestegen. Hartelijk dank daarvoor. Onderaan deze pagina vind je tenslotte de agenda. Alvast een fijne maand en hele goede feestdagen toegewenst!
(30-11-'01) naar boven

LIEDJES-CD 'VAN MARS' KOMT HALF DECEMBER UIT!

De opnames van de liedjes-CD 'Van Mars' zijn nagenoeg voltooid. Op 13 december aanstaande zal de CD op bijzondere wijze worden gepresenteerd in Theater Bellevue in Amsterdam. (Zie ook het volgende bericht). Onder leiding van de muzikale helden Boele Weemhoff en Tim Klaasse is er in de Fieldwork Studio van Bas van Otterloo en Roeland Jacobs in Oegstgeest door vele enthousiaste mensen bikkelhard gewerkt. Zoals we het nu kunnen overzien is het resultaat fantastisch. De speciaal geformeerde band (Boele op toetsen, Tim op gitaren, Sylvian op bas en Willem Emo op drums) heeft zich laten gelden, mijn grote vriend Paul Pleijsier heeft het nummer 'Door de stad' gearrangeerd en ingespeeld, er zijn o.a. blazers, een contrabassist, strijk(st)ers en achtergrondzangeressen langs geweest, kortom: aan deze CD is -zoals ik het op de CD-hoes formuleer- met hart, ziel, liefde en vriendschap gewerkt. De CD zal uiteindelijk 14 liedjes bevatten en ik geef hierbij de definitieve volgorde: De boom bij Schiphol: De rust der dingen; Half november, Zierikzee; Het wonderland; Iedereen heeft een kind; Even vliegen; Blijf daar staan; Antwerpen, stadspark; Blijven lachen; Door de stad; In de ballon; Zeilen zonder wind; Scheveningen in de mist & Het licht van de maan.
Mijn oude vriend Nico Joosting Bunk van Artnic, Deventer heeft een hoogstbijzondere CD-hoes ontworpen. In die hoes is ruimte voor een vanaf deze site te downloaden speciaal boekje met liedteksten, foto's en andere onontbeerlijke informatie. Daarover aanstonds meer informatie.
Als je 'Van Mars' wilt bestellen of bericht wilt krijgen dat hij er is (en hem dan natuurlijk onmiddellijk bestellen), dan kan je vanaf nu je e-mail -en gewoon adres naar mij mailen op info@marcelverreck.nl.
De CD zal ook in de winkel te krijgen zijn. Ook daarover binnenkort meer informatie.
(30-11-'01) naar boven

MARCEL VERRECK IN THEATER BELLEVUE ...'MET HAAR'!
Het gaat hartstikke goed met de voorstelling 'Met Haar'! De zalen zijn zijn zeer goed gevuld en het publiek reageert enthousiast. Van 7 tot en met 11 januari a.s. kun je de voorstelling in Amsterdam zien, in Theater Bellevue. Haast je voor kaartjes! De tournee duurt nog maar tot eind februari.
Zie ook de informatie over het programma en de speellijst. Tijdens en na de voorstelling zijn ook de CD's 'Van Mars'(liedjes) en 'Waar ben ik in godsnaam terecht gekomen?!'(een hilarisch overzicht van 2002 in Stenders Vroeg-columns), alsmede mijn literaire debuut 'Een Wondermiddel' te verkrijgen.
Alvast een prachtig 2003 toegewenst en tot ziens!
[19-12-02] naar boven

'MET HAAR' IN BEELD
23 januari jl was 'Met Haar' te zien in een vol Kruithuis te Groningen. Pjotr Wiese, mijn onvolprezen webmaster, was aanwezig en maakte de volgende foto-reportage. Voor degene die de voorstelling (nog) niet hebben gezien, de blonde dame heet Angelique Dorrestijn en zij vervult de rol van 'haar'.
[4-2-03] naar boven

MARCEL VERRECK TREEDT OP IN THEATER BELLEVUE EN PRESENTEERT ZIJN CD !
In de week dat ik Theater Bellevue in Amsterdam bespeel (11 t/m 15 december), zal de nieuwe CD 'Van Mars' op speciale wijze worden gepresenteerd. Na afloop van de reguliere voorstelling zal er op 13,14 en 15 december met de speciaal geformeerde band (Boele, Tim, Sylvian en Willem Emo) een klein concert gegeven worden. Uiteraard is er dan ook gelegenheid om de CD live (met korting!) aan te schaffen. Komt dus allen naar Bellevue! Al was het alleen maar voor de voorstelling 'Van Mars'!
(30-11-'01) naar boven

PREMIERE 'VAN MARS' SUCCESVOL
Voor een volle Blauwe Zaal is 'Van Mars', mijn vijfde solo-programma, in première gegaan. Het was een geweldige avond. Omringd door veel familie, vrienden, bevriende collega's en fijn 'gewoon' publiek kon de champagne worden ontkurkt. Inmiddels is de nationale tournee in volle gang. Ik schiet door het land, van Delfzijl naar Berkel-Enschot, en word eigenlijk overal geconfronteerd met goed gevulde zalen en een enthousiast publiek. En natuurlijk wordt de voorstelling elke keer weer beter. Raadpleeg de speellijst op de Cabaretpagina en lees ook het interview Misère, zelfspot en een grote geldingsdrang, gemaakt door Peter Hoomans en gepubliceerd op 9 oktober jl. in Het Parool.
(31-10-'01) naar boven

'VAN MARS GAAT OP 10 OKTOBER A.S. IN PREMIÈRE!'
Op woensdagavond 10 oktober zal mijn nieuwste cabaretprogramma 'Van Mars' in de Blauwe Zaal van de Utrechtse Stadsschouwburg in première gaan. Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop. Aanvang: 20.30 uur. De voorstelling is uitverkocht. Op 9 oktober speel ik in dezelfde zaal mijn laatste try-out, waarvoor naar verluidt nog wel enige kaartjes beschikbaar zijn. Raadpleeg de speellijst op de Cabaretpagina, als je een andere voorstelling wilt bezoeken.
(1-10-'01) naar boven

MARCEL VERRECK OP 4 OKTOBER IN NCRV'S NIEUWSKWIS!
Op donderdag 4 oktober a.s. wordt de eerste aflevering van NCRV's Nieuwskwis uitgezonden. Inderhaast opgetrommeld als vervanger van een aantal door de aanslagen in New York weggeroepen coryfeeën uit Zuid-Holland, mocht ik o.l.v. Harmen Siezen (is zijn naam eigenlijk meervoud) en Mieke van der Weij strijden in een panel met o.a. de energieke Haagse kokoloog Pierre Wind. Ik zal de uitslag niet verraden, maar u kunt hem wel raden. Uw dienaar werd voor zijn inspanningen beloond met een heuse 'krantenstok'.
(1-10-'01) naar boven

MARCEL VERRECK BEGINT WEKELIJKSE COLUMN IN 'STENDERS VROEG' OP RADIO 3FM
Vanaf 4 oktober zal ik tenminste één dag in de week ongezond vroeg moeten opstaan. Om namelijk rond kwart voor negen des ochtends een aktuele column voor te dragen in het populaire VARA-radioprogramma 'Stenders Vroeg' (op 3FM). De in de studio afgescheiden teksten zullen uiteraard ook op deze site te lezen zijn. Zie pagina Column/radio.
(1-10-'01)
De column van 11 oktober staat er nu ook te lezen. Bekijk ook de website van Stenders Vroeg (zie pagina Links)
(11-10-'01) naar boven

PRESENTATIE OPEN BAK VERSCHOVEN NAAR 20 NOVEMBER
Op 11 september jl. zou ik de roemruchtige 'Open Bak' van Theater De Engelenbak te Amsterdam presenteren. Vanwege de aanslagen in New York werd de voorstelling natuurlijk afgelast. Ik ga de Open Bak nu op 20 november a.s. presenteren. Ik kan alvast onthullen dat ik als 'cabaret-klassieker' het (in aanleg) prachtige lied 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?' zal gaan zingen.
(1-10-'01) naar boven

PAROOLRECENSIES THEATERFESTIVAL NU OP DE SITE
De zes stukjes over het Theaterfestival die ik in september als gastrecensent in Het Parool schreef zijn nu te vinden op de pagina Column/krant.
(1-10-'01) naar boven

Denkend aan Holland ..
In de rubriek 'Denkend aan Holland' presenteer ik herinneringen, anekdotes en waarschuwingen die bij steden, dorpen en gehuchten horen, waar ik ooit optrad. Kijk snel of je eigen woonplaats er ook bij staat! (En wat ik daarover te melden heb.)
naar boven

Oneliners
En dan de rubriek 'de oneliners van de week'. Nu al een collectors item vol nieuwe, goede, maar vooral snel overjarig rakende grappen. (Zie dus met welbehagen hoe de allesvernietigende tijd zijn genadeloze gang gaat-Wie was ook al weer de Nacht van Wiegel?)
naar boven

LIEDTEKSTEN VAN MARCEL VERRECK IN VERZAMELBUNDEL
Bij uitgeverij 'Novella' kwam Geluk is gelul met een k uit, een door Jan J. Pieterse samengestelde bundel met teksten van cabaretiers die ooit optraden in een Cabarestafette. Van mij heeft hij de liederen 'Kijk jij maar uit want jij lijkt nu al op je vader', 'Het wonderland' en 'Zeilen zonder wind' opgenomen. Prijs: f 14,90.
naar boven

MARGÔT EN HERMAN GAAN TROUWEN!
Margôt Ros, mijn geliefde regisseuse en goede vriendin tevens, gaat aanstaande vrijdag 15 juni trouwen met haar Herman. Alle liefde en geluk voor dit bijzondere duo!

EN WINT MARGÔT OOK DE COLOMBINA?
De aanstaande bruid is genomineerd voor de 'Colombina', Neerlands belangrijkste toneelprijs (voor Beste Vrouwelijke Bijrol). Margôt zal wellicht bekroond worden voor haar schitterende vertolking van het dove meisje in 'Onder Mannen', waarvan de twee andere acteurs, Geert Lageveen en Frank Lammers, beiden eveneens genomineerd zijn voor Beste Mannelijke Bijrol, die beloond wordt met de 'Arlecquino'. Maandagavond 11 juni zullen we weten of de jury een verstandige beslissing heeft genomen.

'ONDER MANNEN' ZEGEVIERT!
Ja, ja, ja, inderdaad heeft Margôt Ros (inmiddels feestelijk getrouwd) de Colombina gewonnen! Haar medespelers in 'Onder mannen' Geert Lageveen en Frank Lammers kregen allebei een Arleccino (zoals dat ding in werkelijkheid heet). Margôts favoriete regisseur Matthijs Rümke werd totaal verrast met de Proscenium-prijs voor zijn vele goede werken. Het gala in de Rotterdamse schouwburg (f 45,-, maar ja, je doet het voor je vrienden!) plaatste zich in de lange Hollandse traditie van slecht georganiseerde avonden. Presentator Marc-Marie Huijbregts moest zich grinnikend door de avond klunen, de zogenaamde leuke filmpjes met de genomineerden vond ik althans gewoon níet leuk, met als triest dieptepunt de voorlezing van het jury-rapport van de Proscenium-prijs door een lysdectische Jordanees. (Lachen!) Voorts had men om te voorkomen dat de stemming een onhollands hoogtepunt zou bereiken een heldensopraan uit de Sezchuan (ik ken het woord alleen van de menukaart) Opera in laten vliegen. Dit culturele corvee was ongetwijfeld ademstollend en grensverleggend maar op dit moment en op deze plek bevond zich een grote dikke Chinese Muur tussen het feestwensende publiek en de toegewijde muzikale chinezen. (Toen de act maar niet wilde beginnen werd in het publiek gespeculeerd dat Marc-Marie zich aan het omkleden was - maar deze oriëntaalse rankheid zal ook hij nooit bereiken.) Schandalig vond ik het nominatiesysteem. De namen der kandidaten zweefden tijdens de uitreiking aan trekken over het toneel. Wie niet won (en dus al behoorlijk opgelaten op de eerste rij zat) zag de letters van zijn of haar naam tijdens de bekendmaking op de grond pletteren. Zo konden na afloop o.a. Ellen Vogel en Henni Orri opgeveegd worden.
(Het klinkt zo wel grappig, maar maak dan de hele avond tot een brutaal geheel: nu was het ronduit respectloos). Maar goed, het feest was leuk en iedereen was kampioen!
naar boven

Gedurende de maanden maart, april en mei werk ik aan mijn literaire debuut 'Een wondermiddel', dat na de zomer bij uitgeverij Vassallucci zal verschijnen. Ook mogen we nog enige Metro-columns verwachten. Voorts staan de volgende activiteiten gepland: